Dumle-sandwich!
Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder!
Segmjuka chocolate chip cookies med stora bitar av Karl Fatzers dumlechoklad (ni vet den där riktigt tjocka chokladkakan med små saltkolakulor? That's the one) fyllda med en suuuperkrämig vaniljglass med dumlegömma. Alltså. WOW. Det här är det godaste jag gjort.
Ca 8 st
Tid: 7h, 30 min
Glass:
Du behöver:
5 dl vispgrädde
150 g färskost (och nej. Det kommer inte att smaka färskost, det gör bara glassen stabilare så att den inte smälter så fort.)
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g dumlekolor
Gör såhär:
1: Vispa upp vispgrädde och färskost hårt (inte grynigt, men hårt).
2: Vispa ned den kondenserade mjölken.
3: Dela dumlekolorna på hälften (jag föredrar att dela de på längden).
4: Vänd ned kolorna.
5: Häll ned smeten i två st brödformar och täck med plastfolie.
6: Frys minst 6 timmar.
Dumlekakor:
Ca 16 st
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl muscovadosocker
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
0,25 msk kaffepulver
70 g Karl Fatzer dumlechoklad
Gör såhär:
1: Vispa smör och socker riktigt fluffigt, minst två minuter på hög hastighet.
1: Vispa smör och socker riktigt fluffigt, minst två minuter på hög hastighet.
2: Sänk hastigheten och vispa försiktigt ned ägget.
3: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan ned de i smeten.
4: Hacka chokladen grovt.
5: Vänd ned chokladen.
6: Ställ degen i kylen ca 30 minuter.
7: Sätt ugnen på 175 grader efter ca 20 minuter.
8: Rulla degen till 16 små bollar och placera de med stort mellanrum (de flyter ut mycket i ugnen) på en plåt klädd i bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8-12 minuter.
9: Låt de svalna.
10: Frys kakorna (klädda i plastfolie), minst fyra timmar.
11: Lägg en kula glass mellan två kakor.
12: Frys igen ytterligare en timme.
13: Ät och NJUT!
Kommentarer
Skicka en kommentar