Fortsätt till huvudinnehåll

Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal!


Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal!


Superkrämig vit chokladcheesecake (som dessutom är helt fri från geleringsmedel) i ett skal av kanelbullar toppad med kanelgrädde och minibullar! Jätteenkel och smidig dessert för den late som går fint att förbereda ett par dagar innan. 




Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder.
Ca 10-12 bitar
Tid: 3,5 timmar

Botten:

1 paket färdig pizzadeg / för bästa resultat: hälften av det här bullreceptet (klicka på den blå texten)
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk malen kanel

Cheesecake:
450 g färskost
1 msk strösocker
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält

Kanelgrädde:

1 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk malen kanel

Gör såhär:

1: Sätt ugnen på 200 grader och smörj en springform, 24 cm, i diameter med smör.
2: Rör samman socker, smör och kanel i en skål. Kavla ut ca 3/4 av pizzadegen och bred på lika stor andel av fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Platta till bitarna lite och tryck ut i springformen. Gör små mini-bullar av resterande deg och fyllning. Grädda skalet ca 15-20 minuter, och mini-bullarna ca 10 minuter. Om botten rest sig för mycket kan du (innan den svalnat) ta undersidan av ett glas och pressa tills du fått ett fint format skal. 
3: Rör samman färskost och strösocker med en slickepott. Rör ned grädden (gör enklast varsamt med en ballongvisp). Tillsätt choklad och rör om. Häll ned i springformen och ställ i kylskåpet minst tre timmar. 
4: Vispa upp grädde, strösocker och kanel. Spritsa på cheesecaken och dekorera med mini-bullarna. 
Hoppas det ska smaka!



 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äppel och saltkolatårta med pekannötter!

Äppel och saltkolatårta med pekannötter! En lite rustikare hösttårta med äppelbottnar, äppel och pekannötfyllning, salt kolasås, saltkolapannacotta och brynt smör frosting. 10/10, en riktig höjdare! Den här tårtan bakade jag till min kusins 18-årsdag, och den hade verkligen allt! Så himla god! Saftiga bottnar, perfekt litet crunch från nötterna, sammetslen smörkräm. Top notch!  Receptet på bottnarna kommer från Frida Skattbergs blogg, "Fridas bakblogg".  Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder. Ca 15 bitar Tid: 5 timmar Äppelbottnar: Du behöver: 4 ägg  4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver 2 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 1,5 tsk malen ingefära 2 dl rapsolja 3 äpplen Gör såhär: 1: Sätt ugnen på 160 grader och klä 4 springformar (15 cm i diameter) i bakplåtspapper.  2: Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i 8 minuter.  3: Sikta ned de torra ingredienserna och vänd ihop. 4: Arbeta ned olja och grovt rivna äpplen, v

Världens godaste kanelbullar!

Världens godaste kanelbullar! Alltså... dessa bullar! Jag höll nästan på att börja gråta när jag smakade på dem. De var så goda! Så galet, galet, galet saftiga! Är så sinnessjukt stolt över det här receptet! Tre viktigaste stegen till saftiga kanelbullar: 1: Fördeg! 2: Byt ut hälften av mjölken mot grädde! 3: Tid! Låt de jäsa lääänge! Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder! Ca 15-20 st Tid: 4 timmar, 30 minuter Fördeg: Du behöver: 1,5 dl rumsvarm mjölk (värm upp den till ca 20 grader om du har bråttom, görs enklast genom att micra 10-20 sekunder) 1 dl rumsvarm grädde (samma sak gäller här) 25 g jäst (ett halvt paket) 5 dl vetemjöl special Deg: 5 dl vetemjöl special 1 dl strösocker 2 ägg 1,5 tsk salt 200 g rumsvarmt smör i kuber (hyvla om du har bråttom) 1 msk nystött kardemumma Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 2 msk malen kanel 1 ägg 1 msk mjölk Pärlsocker Gör såhär: 1: Lägg mjölken, grädden och jästen i en stor bunke och rör om tills jästen smält helt. 2: Arbe