Fortsätt till huvudinnehåll

Dumle-sandwich!


Dumle-sandwich!

Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder!


Segmjuka chocolate chip cookies med stora bitar av Karl Fatzers dumlechoklad (ni vet den där riktigt tjocka chokladkakan med små saltkolakulor? That's the one) fyllda med en suuuperkrämig vaniljglass med dumlegömma. Alltså. WOW. Det här är det godaste jag gjort. 


Ca 8 st
Tid: 7h, 30 min

Glass:

Du behöver:
5 dl vispgrädde
150 g färskost (och nej. Det kommer inte att smaka färskost, det gör bara glassen stabilare så att den inte smälter så fort.)
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g dumlekolor

Gör såhär:
1: Vispa upp vispgrädde och färskost hårt (inte grynigt, men hårt).
2: Vispa ned den kondenserade mjölken.
3: Dela dumlekolorna på hälften (jag föredrar att dela de på längden).
4: Vänd ned kolorna.
5: Häll ned smeten i två st brödformar och täck med plastfolie. 
6: Frys minst 6 timmar.

Dumlekakor:

Ca 16 st

Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
0,5 dl muscovadosocker
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
0,25 msk kaffepulver
70 g Karl Fatzer dumlechoklad

Gör såhär:
1: Vispa smör och socker riktigt fluffigt, minst två minuter på hög hastighet.
2: Sänk hastigheten och vispa försiktigt ned ägget.
3: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan ned de i smeten. 
4: Hacka chokladen grovt.
5: Vänd ned chokladen.
6: Ställ degen i kylen ca 30 minuter. 
7: Sätt ugnen på 175 grader efter ca 20 minuter.
8: Rulla degen till 16 små bollar och placera de med stort mellanrum (de flyter ut mycket i ugnen) på en plåt klädd i bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 8-12 minuter.
9: Låt de svalna.
10: Frys kakorna (klädda i plastfolie), minst fyra timmar.
11: Lägg en kula glass mellan två kakor.
12: Frys igen ytterligare en timme.
13: Ät och NJUT!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal!

Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal! Superkrämig vit chokladcheesecake (som dessutom är helt fri från geleringsmedel) i ett skal av kanelbullar toppad med kanelgrädde och minibullar! Jätteenkel och smidig dessert för den late som går fint att förbereda ett par dagar innan.  Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder. Ca 10-12 bitar Tid: 3,5 timmar Botten: 1 paket färdig pizzadeg / för bästa resultat: hälften av det   här  bullreceptet (klicka på den blå texten) 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 2 msk malen kanel Cheesecake: 450 g färskost 1 msk strösocker 2 dl vispgrädde 150 g vit choklad, smält Kanelgrädde: 1 dl vispgrädde 1 msk strösocker 1 tsk malen kanel Gör såhär: 1: Sätt ugnen på 200 grader och smörj en springform, 24 cm, i diameter med smör. 2: Rör samman socker, smör och kanel i en skål. Kavla ut ca 3/4 av pizzadegen och bred på lika stor andel av fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Platta till bitarna lite och tryck ut i springformen. Gör små min

Världens godaste kanelbullar!

Världens godaste kanelbullar! Alltså... dessa bullar! Jag höll nästan på att börja gråta när jag smakade på dem. De var så goda! Så galet, galet, galet saftiga! Är så sinnessjukt stolt över det här receptet! Tre viktigaste stegen till saftiga kanelbullar: 1: Fördeg! 2: Byt ut hälften av mjölken mot grädde! 3: Tid! Låt de jäsa lääänge! Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder! Ca 15-20 st Tid: 4 timmar, 30 minuter Fördeg: Du behöver: 1,5 dl rumsvarm mjölk (värm upp den till ca 20 grader om du har bråttom, görs enklast genom att micra 10-20 sekunder) 1 dl rumsvarm grädde (samma sak gäller här) 25 g jäst (ett halvt paket) 5 dl vetemjöl special Deg: 5 dl vetemjöl special 1 dl strösocker 2 ägg 1,5 tsk salt 200 g rumsvarmt smör i kuber (hyvla om du har bråttom) 1 msk nystött kardemumma Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 2 msk malen kanel 1 ägg 1 msk mjölk Pärlsocker Gör såhär: 1: Lägg mjölken, grädden och jästen i en stor bunke och rör om tills jästen smält helt. 2: Arbe

Saftig pumpakaka med pumpakärne-tosca!

Saftig pumpakaka med pumpakärne-tosca! En saftig, kryddig pumpakaka täckt med krispiga pumpakärnor i kolasås. Bland de godaste mjuka kakor jag ätit! Jag har faktiskt aldrig bakat med pumpa tidigare. Jag tror inte en att jag smakat något bakverk med pumpa, men om allt smakar som denna är jag all for it! Så gott! Smakar nästan som en morotskaka, fast ännu saftigare. Toscan har jag snott från Emma Brink Rasks blogg  Brinken bakar , verkligen supersmarrig! Lite segare och mer kolaaktig än vanlig tosca brukar vara.  Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder. Tid: 10 minuter aktiv tid + 50 minuter tillagningstid Ca 10-12 bitar Pumpakaka: Du behöver: 2,5 dl pumpapuré (hittar du inte i affären är det lätt att göra själv, se recept  här . Du får ut 2 dl puré per kg pumpa.) 2 ägg 1,25 dl olja 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,75 tsk bikarbonat 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk malen kanel 0,5 tsk malen ingefära 0,5 tsk malen kardemumma 1 krm malen nejlika Gör såhär: 1: Sätt ugne