Fortsätt till huvudinnehåll

Chokladmousse på 2 ingredienser!


Chokladmousse på 2 ingredienser!

Följ @fikaplaneten för fler bilder.


Busenkel chokladmousse på endast 2 ingredienser.

Jag älskar chokladmousse. Jag tycker att det är bland de godare desserterna som finns.
En klassisk chokladmousse tillagas ungefär så här: hacka choklad, vispa grädde, värm grädde, rör ihop med choklad, gör sockerlag, vispa ned den i äggulor, blanda med chokladsmeten, vänd ned i grädden... pust... Man blir trött bara av att tänka på det! Denna chokladmousse görs på endast 2 ingredienser: choklad och grädde. Men believe me, det är mycket mer än bara chokladgrädde.






Ca 4 portioner
Tid: 10 min


Vit chokladmousse:

Du behöver:
200 g vit choklad
4 dl vispgrädde

Gör såhär:
1: Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
2: Värm upp hälften av grädden.
3: Häll grädden över chokladen om rör om tills den smält helt.
4: Rör ned resten av grädden.
5: Låt stå i kylskåp ca 5 minuter (tills den svalnat, för mig tog det endast 2 minuter).
6: Vispa tills du fått en fin, krämig mousse. OBS: Gör inte samma misstag som jag; jag råkade dra elvispen åt fel håll när jag skulle stänga av den (klantig 2.0), vispade ca 0.000000005 sekunder för länge och den blev grynig. Vispa på låg hastighet, och sluta vispa så fort du börjat få toppar. 
7: Häll upp i dessertglas och servera direkt (alternativt förvara i kylskåp till servering, håller ca 5 dagar)


Mjölkchokladmousse:

Du behöver:
200 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde

Gör såhär:
1: Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
2: Värm upp hälften av grädden.
3: Häll över chokladen och rör om tills den smält helt.
4: Rör den resten av grädden.
5: Låt stå i kylskåp ca 5 minuter (tills den svalnat, för mig tog det bara 2 minuter).
6: Vispa tills du fått en fin, krämig mousse.  OBS: Gör inte samma misstag som jag; jag råkade dra elvispen åt fel håll när jag skulle stänga av den (klantig 2.0), vispade ca 0.000000005 sekunder för länge och den blev grynig. Vispa på låg hastighet, och sluta vispa så fort du börjat få toppar. 
7: Häll upp i dessertglas och servera direkt (alternativt förvara i kylskåp till servering, håller ca 5 dagar).

Mörk chokladmousse:

Du behöver:
200 g mörk choklad
4 dl vispgrädde

Gör såhär:
1: Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
2: Värm upp hälften av grädden.
3: Häll över chokladen och rör om tills den smält helt.
4: Rör ned resten av grädden.
5: Låt stå i kylskåp ca 5 minuter (tills den svalnat, för mig tog det bara 2 minuter)
6: Vispa tills du fått en fin, krämig mousse. OBS: Gör inte samma misstag som jag; jag råkade dra elvispen åt fel håll när jag skulle stänga av den (klantig 2.0), vispade ca 0.000000005 sekunder för länge och den blev grynig. Vispa på låg hastighet, och sluta vispa så fort du börjat få toppar. 
7: Häll upp i dessertglas och servera direkt (alternativt förvara i kylskåp till servering, håller ca 5 dagar).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal!

Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal! Superkrämig vit chokladcheesecake (som dessutom är helt fri från geleringsmedel) i ett skal av kanelbullar toppad med kanelgrädde och minibullar! Jätteenkel och smidig dessert för den late som går fint att förbereda ett par dagar innan.  Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder. Ca 10-12 bitar Tid: 3,5 timmar Botten: 1 paket färdig pizzadeg / för bästa resultat: hälften av det   här  bullreceptet (klicka på den blå texten) 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 2 msk malen kanel Cheesecake: 450 g färskost 1 msk strösocker 2 dl vispgrädde 150 g vit choklad, smält Kanelgrädde: 1 dl vispgrädde 1 msk strösocker 1 tsk malen kanel Gör såhär: 1: Sätt ugnen på 200 grader och smörj en springform, 24 cm, i diameter med smör. 2: Rör samman socker, smör och kanel i en skål. Kavla ut ca 3/4 av pizzadegen och bred på lika stor andel av fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Platta till bitarna lite och tryck ut i springformen. Gör små min

Äppel och saltkolatårta med pekannötter!

Äppel och saltkolatårta med pekannötter! En lite rustikare hösttårta med äppelbottnar, äppel och pekannötfyllning, salt kolasås, saltkolapannacotta och brynt smör frosting. 10/10, en riktig höjdare! Den här tårtan bakade jag till min kusins 18-årsdag, och den hade verkligen allt! Så himla god! Saftiga bottnar, perfekt litet crunch från nötterna, sammetslen smörkräm. Top notch!  Receptet på bottnarna kommer från Frida Skattbergs blogg, "Fridas bakblogg".  Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder. Ca 15 bitar Tid: 5 timmar Äppelbottnar: Du behöver: 4 ägg  4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver 2 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 1,5 tsk malen ingefära 2 dl rapsolja 3 äpplen Gör såhär: 1: Sätt ugnen på 160 grader och klä 4 springformar (15 cm i diameter) i bakplåtspapper.  2: Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i 8 minuter.  3: Sikta ned de torra ingredienserna och vänd ihop. 4: Arbeta ned olja och grovt rivna äpplen, v

Världens godaste kanelbullar!

Världens godaste kanelbullar! Alltså... dessa bullar! Jag höll nästan på att börja gråta när jag smakade på dem. De var så goda! Så galet, galet, galet saftiga! Är så sinnessjukt stolt över det här receptet! Tre viktigaste stegen till saftiga kanelbullar: 1: Fördeg! 2: Byt ut hälften av mjölken mot grädde! 3: Tid! Låt de jäsa lääänge! Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder! Ca 15-20 st Tid: 4 timmar, 30 minuter Fördeg: Du behöver: 1,5 dl rumsvarm mjölk (värm upp den till ca 20 grader om du har bråttom, görs enklast genom att micra 10-20 sekunder) 1 dl rumsvarm grädde (samma sak gäller här) 25 g jäst (ett halvt paket) 5 dl vetemjöl special Deg: 5 dl vetemjöl special 1 dl strösocker 2 ägg 1,5 tsk salt 200 g rumsvarmt smör i kuber (hyvla om du har bråttom) 1 msk nystött kardemumma Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 2 msk malen kanel 1 ägg 1 msk mjölk Pärlsocker Gör såhär: 1: Lägg mjölken, grädden och jästen i en stor bunke och rör om tills jästen smält helt. 2: Arbe