Chokladmousse på 2 ingredienser!
Följ @fikaplaneten för fler bilder.
Busenkel chokladmousse på endast 2 ingredienser.
Jag älskar chokladmousse. Jag tycker att det är bland de godare desserterna som finns.
En klassisk chokladmousse tillagas ungefär så här: hacka choklad, vispa grädde, värm grädde, rör ihop med choklad, gör sockerlag, vispa ned den i äggulor, blanda med chokladsmeten, vänd ned i grädden... pust... Man blir trött bara av att tänka på det! Denna chokladmousse görs på endast 2 ingredienser: choklad och grädde. Men believe me, det är mycket mer än bara chokladgrädde.
Ca 4 portioner
Tid: 10 min
Vit chokladmousse:
Du behöver:200 g vit choklad
4 dl vispgrädde
Gör såhär:
1: Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
2: Värm upp hälften av grädden.
3: Häll grädden över chokladen om rör om tills den smält helt.
4: Rör ned resten av grädden.
5: Låt stå i kylskåp ca 5 minuter (tills den svalnat, för mig tog det endast 2 minuter).
6: Vispa tills du fått en fin, krämig mousse. OBS: Gör inte samma misstag som jag; jag råkade dra elvispen åt fel håll när jag skulle stänga av den (klantig 2.0), vispade ca 0.000000005 sekunder för länge och den blev grynig. Vispa på låg hastighet, och sluta vispa så fort du börjat få toppar.
7: Häll upp i dessertglas och servera direkt (alternativt förvara i kylskåp till servering, håller ca 5 dagar)
Mjölkchokladmousse:
Du behöver:
200 g mjölkchoklad
4 dl vispgrädde
Gör såhär:
1: Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
2: Värm upp hälften av grädden.
3: Häll över chokladen och rör om tills den smält helt.
4: Rör den resten av grädden.
5: Låt stå i kylskåp ca 5 minuter (tills den svalnat, för mig tog det bara 2 minuter).
6: Vispa tills du fått en fin, krämig mousse. OBS: Gör inte samma misstag som jag; jag råkade dra elvispen åt fel håll när jag skulle stänga av den (klantig 2.0), vispade ca 0.000000005 sekunder för länge och den blev grynig. Vispa på låg hastighet, och sluta vispa så fort du börjat få toppar.
7: Häll upp i dessertglas och servera direkt (alternativt förvara i kylskåp till servering, håller ca 5 dagar).
Mörk chokladmousse:
Du behöver:
200 g mörk choklad
4 dl vispgrädde
Gör såhär:
1: Hacka chokladen grovt och lägg i en bunke.
2: Värm upp hälften av grädden.
3: Häll över chokladen och rör om tills den smält helt.
4: Rör ned resten av grädden.
5: Låt stå i kylskåp ca 5 minuter (tills den svalnat, för mig tog det bara 2 minuter)
6: Vispa tills du fått en fin, krämig mousse. OBS: Gör inte samma misstag som jag; jag råkade dra elvispen åt fel håll när jag skulle stänga av den (klantig 2.0), vispade ca 0.000000005 sekunder för länge och den blev grynig. Vispa på låg hastighet, och sluta vispa så fort du börjat få toppar.
7: Häll upp i dessertglas och servera direkt (alternativt förvara i kylskåp till servering, håller ca 5 dagar).
Kommentarer
Skicka en kommentar