Chokladmuffins med saltkola-swirl!
Följ @fikaplaneten på instagram.
Kladdiga chokladmuffins med dulche de leche och flingsalt.
Choklad, kola och salt är ju en klassisk kombo. Varför prova något annat? De sjönk ihop något i mitten, med vad gör det? De är lika goda ändå! Detta är den perfekta muffinsen för en chokladälskare!
Ca 12 st
Tid: 30 min
Chokladmuffins med saltkola-swirl:
Du behöver:
0,5 dl neutral olja (t.ex rapsolja)
1 ägg
100 g smält choklad
0,5 dl filmjölk
1 dl mjölk
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
0,75 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
50 grovhackad choklad
ca 1 dl dulche de leche
lite flingsalt
Gör såhär:
1: Sätt ugnen på 150 grader.
2: Sätt ut 12 muffins formar på en muffinsplåt.
3: Blanda de blöta ingredienserna i en bunke, och de torra (inklusive den hackade chokladen) i en annan.
4: Vänd ned de torra ingredienserna i de blöta.
5: Fördela smeten i formarna, fyll de 3/4.
6: Klicka i ungefär en tsk dulche de leche i varje muffin. Blanda runt lite med en tandpetare.
7: Strö över lite flingsalt.
8: Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Var försiktig så att inte övergräddar de, då blir de lätt torra. Kolla gärna till de redan efter 15 minuter.
Förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar