Chokladsnittar med vanilj!
Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder.
Superenkla och supergoda segmjuka chokladkakor med vaniljkräm. Ett säkert kort på fikabordet som garanterat uppskattas av såväl knattarna som seniorerna.
Det hela började med ett misslyckat försök till drömrulltårte-snittar. Gjorde en sats med vaniljkräm, och en med smörkräm. Smörkrämskakorna smälte ut (no shit Sherlock) och vaniljkrämskakorna fick en inte så jättetrevlig hinna. Slängde ihop dem båda krämerna (därav lite konstigt recept) och samma sak hände (eller, alltså inte exakt samma sak) som när man blandar natrium och klor, krämen fick ingen av dessa otrevliga egenskaper. Smakar inte drömrulltårta, men minst lika smarrigt för det.
Ca 20 snittar
Tid: 20 min
Chokladkakor:
Du behöver:
150g smör, rumstempererat
2 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
0,75 dl kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
0,25 tsk salt
Gör såhär:
1: Sätt ugnen på 175 grader.
2: Klä en plåt i bakplåtspapper.
3: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke. (Man får smaka på degen, det är okej).
4: Rulla ut till två längder och lägg på plåten.
Vaniljfyllning:
Du behöver:
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk vaniljsocker
0,3 dl strösocker (2,5 msk)
50 g smör, rumstempererat
1 dl marsánkräm
1: Vispa samman vaniljsocker, strösocker och smör.
2: Vänd ned marsánkrämen.
3: Gör en liten fåra i mitten av längderna.
4: Fyll med vaniljkräm.
5: Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 12-15 minuter (vi gräddade våra 10 minuter och fick degremsa DELUXE).
6: Skär kakorna diagonalt medan de fortfarande är varma.
Kommentarer
Skicka en kommentar