Citronmaräng cupcakes!
Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder.
Oerhört saftiga citronmuffins toppade med frasig maräng.
Alltså. Dessa cupcakes. Jag visste inte ens att det GICK att få de så här saftiga? Marängen blev alldeles perfekt. Precis sådär frasig på utsidan och sedan sammetslen innanför skalet. Ja... jag vet inte vad mer jag ska säga... top notch!
Ca 12 st
Tid: 30 min
Citronmuffins:
Du behöver:
100g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl mjölk
1 citron, skal och saft
Gör så här:
1: Sätt ugnen på 175 grader.
2: Sätt ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt.
3: Blanda smör och de torra ingredienserna i en bunke.
4: Tillsätt resten och rör om till en slät smet.
5: Fyll formarna till hälften.
6: Grädda ca 12-15 minuter. Bakstickan ska komma ut relativt torr (ingen smet ska följa med, men absolut inga smulor).
Schweizisk maräng:
Du behöver:4 äggvitor
4 dl strösocker
Gör såhär:
1: Lägg ingredienserna i en stålbunke.
2: Vispa med elvisp över vattenbad tills marängen nått ca 55 grader.
3: Ta av bunken från värmen och fortsätt vispa tills den är rumstempererad.
4: Sätt ugnen på 250 grader. Låt den bli riktigt varm.
5: Spritsa marängen på muffinsarna.
6: Grädda åter igen cupcakesen ca 3 minuter (tills marängen börjat få liiite, lite färg: se bild)
7: Nomnomnom
Förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar