Coco loco cupcakes!
Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder.
Glutenfria kokosmuffins toppade med vit chokladfrosting och kokos.
Dessa supergoda cupcakes smakar morfars födelsedag för mig. När jag var yngre bakade han alltid kokostoppar till sitt kalas, och dessa påminner väldigt starkt om de i smaken. Det vill säga en riktig höjdare!
Ca 10 st
Tid: 6h, 30 min
Kokosmuffins:
Du behöver:
100g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 knapp msk potatismjöl
1 halv lime, skal
2 ägg
1 dl mjölk
Gör såhär:
1: Sätt ugnen på 175 grader.
2: Sätt ut 10 muffinsformar på en muffinsplåt.
3: Blanda smör och de torra ingredienserna i en bunke.
4: Tillsätt resten och rör om till en jämn smet.
5: Fyll formarna 3/4.
6: Grädda ca 18 minuter.
1 halv lime, skal
2 ägg
1 dl mjölk
Gör såhär:
1: Sätt ugnen på 175 grader.
2: Sätt ut 10 muffinsformar på en muffinsplåt.
3: Blanda smör och de torra ingredienserna i en bunke.
4: Tillsätt resten och rör om till en jämn smet.
5: Fyll formarna 3/4.
6: Grädda ca 18 minuter.
Vit chokladfrosting:
Du behöver:
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
4 msk (ca en halv dl) crème fraiche
1-2 dl vispgrädde
1 dl kokosflingor
Gör såhär:
1: Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
2: Hetta upp 1 dl vispgrädde i en kastrull.
3: Häll grädden över chokladen och rör om tills den smält.
4. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp över natten (ca 6 timmar)
5: Vispa upp blandningen.
6: Vispa ned crème fraichen.
7: Vispa ned grädden. Fortsätt vispa tills du fått en fluffig kräm.
8: Bred/spritsa ut frostingen på muffinsarna.
9: Doppa i kokos.
Förvara i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar