Påskmustbrownie!
Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder.
Saftig brownie med smak av påskmust och choklad toppad med vispad grädde och godisägg.
Det här är den ULTIMATA påskkakan! Så himla god! Det här är dessutom mitt första helt egna recept (dvs jag har inte snott komponenter från någon annan) och det blev såååå bra.
Jag fick en snilleblixt imorse när jag såg all påskmust i kylskåpet. Visst måste det väl gå att baka på det? Och JA det gjorde det. Efter två misslyckade kakor, och några svordomar blev den precis som jag tänkt mig. Saftig, lättbakad och smakar verkligen påskmust!
Påskmustbrownie:
Ca 8 portionerDu behöver:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
0,5 msk kaffepulver
1 krm mald nejlika
1 krm mald ingefära
1 krm kanel
1 dl påskmust
1 ägg
2 dl vispad grädde
grovhackade godisägg
Gör såhär:
1: Sätt ugnen på 175 grader.
2: Klä en brödform eller långpanna i bakplåtspapper.
3: Smält smöret.
4: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
5: Tillsätt smöret.
6: Tillsätt påskmusten lite i taget och rör om till en jämn smet.
7: Knäck ägget ned i smeten och rör om.
8: Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
9: Låt kakan svalna i sin form ca 20 minuter innan du tar ut den.
10: Toppa med vispgrädde och godisägg.
Förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar