Banoffee mini-pavlova!
Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder.
Krispig marängbakelse med lättvispad grädde, banan och salkola. Sött möter salt, mjukt möter krisp. Helt enkelt perfektion.
Ca 4 st
Tid: 3h, 10 min
Pavlova:
Du behöver:
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vispgrädde
1 banan
1/2 burk kondenserad mjölk
lite flingsalt
Gör såhär:
1: Sätt ugnen på 100 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2: Vispa ägg och socker över ett vattenbad tills du fått ett hårt skum. Ta av från värmen.
3: Fortsätt vispa tills smeten blivit rumstempererad.
4: Spritsa eller klicka ut marängen på plåten.
5: Grädda ca 1 timme, stäng av ugnen och låt de torka ytterligare 2 timmar.
6: Vispa grädden lätt.
7: Värm den kondenserade mjölken i micron ca 30-45 sekunder (tills den blivit lite lösare).
8: Toppa pavlovan med grädde, skivad banan, kolasås (kondenserad mjölk) och lite flingsalt.
Kommentarer
Skicka en kommentar