Fortsätt till huvudinnehåll

Saftig pumpakaka med pumpakärne-tosca!


Saftig pumpakaka med pumpakärne-tosca!



En saftig, kryddig pumpakaka täckt med krispiga pumpakärnor i kolasås. Bland de godaste mjuka kakor jag ätit!


Jag har faktiskt aldrig bakat med pumpa tidigare. Jag tror inte en att jag smakat något bakverk med pumpa, men om allt smakar som denna är jag all for it! Så gott! Smakar nästan som en morotskaka, fast ännu saftigare. Toscan har jag snott från Emma Brink Rasks blogg Brinken bakar, verkligen supersmarrig! Lite segare och mer kolaaktig än vanlig tosca brukar vara. 


Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder.
Tid: 10 minuter aktiv tid + 50 minuter tillagningstid
Ca 10-12 bitar

Pumpakaka:

Du behöver:
2,5 dl pumpapuré (hittar du inte i affären är det lätt att göra själv, se recept här. Du får ut 2 dl puré per kg pumpa.)
2 ägg
1,25 dl olja
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,75 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk malen kardemumma
1 krm malen nejlika

Gör såhär:
1: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, 18 cm i diameter, i bakplåtspapper.
2: Rör samman pumpapuré, ägg och olja.
3: Rör ned sockret.
4: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ned i smeten.
5: Häll ned i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Gör toscasmeten så länge.


Pumpakärne-tosca:

Du behöver:
4 dl + 2 msk pumpakärnor
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk vispgrädde

Gör såhär:
1: Koka upp alla ingredienser utom pumpakärnorna i en kastrull. Låt puttra ca 5 minuter.
2: Rör ned pumpakärnorna.
3: Häll smeten på kakan och grädda ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna och servera med grädde, vaniljglass eller bara som den är! Hoppas att det ska smaka!

 


 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal!

Vit chokladcheesecake i kanelbulleskal! Superkrämig vit chokladcheesecake (som dessutom är helt fri från geleringsmedel) i ett skal av kanelbullar toppad med kanelgrädde och minibullar! Jätteenkel och smidig dessert för den late som går fint att förbereda ett par dagar innan.  Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder. Ca 10-12 bitar Tid: 3,5 timmar Botten: 1 paket färdig pizzadeg / för bästa resultat: hälften av det   här  bullreceptet (klicka på den blå texten) 200 g rumsvarmt smör 2 dl strösocker 2 msk malen kanel Cheesecake: 450 g färskost 1 msk strösocker 2 dl vispgrädde 150 g vit choklad, smält Kanelgrädde: 1 dl vispgrädde 1 msk strösocker 1 tsk malen kanel Gör såhär: 1: Sätt ugnen på 200 grader och smörj en springform, 24 cm, i diameter med smör. 2: Rör samman socker, smör och kanel i en skål. Kavla ut ca 3/4 av pizzadegen och bred på lika stor andel av fyllningen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Platta till bitarna lite och tryck ut i springformen. Gör små min

Äppel och saltkolatårta med pekannötter!

Äppel och saltkolatårta med pekannötter! En lite rustikare hösttårta med äppelbottnar, äppel och pekannötfyllning, salt kolasås, saltkolapannacotta och brynt smör frosting. 10/10, en riktig höjdare! Den här tårtan bakade jag till min kusins 18-årsdag, och den hade verkligen allt! Så himla god! Saftiga bottnar, perfekt litet crunch från nötterna, sammetslen smörkräm. Top notch!  Receptet på bottnarna kommer från Frida Skattbergs blogg, "Fridas bakblogg".  Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder. Ca 15 bitar Tid: 5 timmar Äppelbottnar: Du behöver: 4 ägg  4 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver 2 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 1,5 tsk malen ingefära 2 dl rapsolja 3 äpplen Gör såhär: 1: Sätt ugnen på 160 grader och klä 4 springformar (15 cm i diameter) i bakplåtspapper.  2: Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i 8 minuter.  3: Sikta ned de torra ingredienserna och vänd ihop. 4: Arbeta ned olja och grovt rivna äpplen, v

Världens godaste kanelbullar!

Världens godaste kanelbullar! Alltså... dessa bullar! Jag höll nästan på att börja gråta när jag smakade på dem. De var så goda! Så galet, galet, galet saftiga! Är så sinnessjukt stolt över det här receptet! Tre viktigaste stegen till saftiga kanelbullar: 1: Fördeg! 2: Byt ut hälften av mjölken mot grädde! 3: Tid! Låt de jäsa lääänge! Följ @fikaplaneten på instagram för fler bilder! Ca 15-20 st Tid: 4 timmar, 30 minuter Fördeg: Du behöver: 1,5 dl rumsvarm mjölk (värm upp den till ca 20 grader om du har bråttom, görs enklast genom att micra 10-20 sekunder) 1 dl rumsvarm grädde (samma sak gäller här) 25 g jäst (ett halvt paket) 5 dl vetemjöl special Deg: 5 dl vetemjöl special 1 dl strösocker 2 ägg 1,5 tsk salt 200 g rumsvarmt smör i kuber (hyvla om du har bråttom) 1 msk nystött kardemumma Fyllning: 200 g rumsvarmt smör 1,5 dl strösocker 2 msk malen kanel 1 ägg 1 msk mjölk Pärlsocker Gör såhär: 1: Lägg mjölken, grädden och jästen i en stor bunke och rör om tills jästen smält helt. 2: Arbe