Äppeldessert i glas!
Fluffiga hasselnötsbottnar med brynt smör varvade med smörstekta äpplen, yoghurtglass och salt kolasås. Försök hitta godare än det!
Ca 10 portioner
Tid: 7 h
Yoghurtglass:
Du behöver:1 burk sötad kondenserad mjölk5 dl turkisk/grekisk yoghurt
Gör såhär:
1: Vispa samman den yoghurten och den kondenserade mjölken.2: Häll ned i en limpform och frys ca 6 timmar.
1: Vispa samman den yoghurten och den kondenserade mjölken.
Hasselnötskaka:
Dela det här receptet i tre, och grädda aningen kortare: https://fikaplaneten.blogspot.com/2020/08/hasselnot-och-chokladtarta.html
Smörstekta äpplen:
Du behöver:
Ca 4 äpplen
2 msk smör
2 msk farinsocker
salt kolasås
Gör såhär:
1: Skala äpplena och skär i kuber eller klyftor.
1: Skala äpplena och skär i kuber eller klyftor.
2: Stek äpplena i smöret ca 1-2 minuter. Tillsätt sockret och stek ytterligare ca 5 minuter (tills de börjat få lite stekyta).
3: Servera i dessertglas medan de fortfarande är varma tillsammans med hasselnötskaka, yoghurtglass och salt kolasås. Om du har tid och ork: rosta ett gäng hasselnötter och hacka över för lite crunch.
Kommentarer
Skicka en kommentar